Gjøvik Klatreklubb har flere godkjente instruktører for å gjennomføre Brattkort-tester. På klubbklatring på onsdager (se aktivitetsliste) er det klatrevakt til stede som kan være behjelpelig med å gjennomføre testen. Husk å ta med 50,- som betales etter godkjent test. Du får da et midlertidig Brattkort.

Usikker på om du er klar for å ta brattkort-testen? Se Brattkort-test-filmen her. 

Les mer om Brattkort-testen på Norges klatreforbund sine sider. 

Hva er Brattkort, og hvorfor?

Brattkort er et ferdighetsbevis med ansvarserklæring for å sikre på innendørsanlegg i Norge. Formålet er å heve kompetansenivået, men det er viktig å være klar over at den enkelte har ansvar for egen sikkerhet, og at klatring og sikring krever jevnlig og bevisst praktisering.

Hva kreves?

Etter endt sikringskurs kreves det ofte noe mer trening for å innarbeide mer rutine og automatikk i sikringsjobben, typisk 2-3 kvelder. Selve registreringen gjøres på brattkompetanse.no, hvor en også betaler for å få tilsendt Brattkortet.

Nytt Brattkort

Brattkort het en periode Ledkort. Det er ingen forskjell på kortene.

NB: Hvis du har Bratt- eller Ledkort trenger du ikke Topptaukort siden de gjelder for både topptauing og ledklatring.

Brattkort er et ferdighetsbevis for de som vil sikre klatrere på innendørs klatrevegger. Kortet har til hensikt å bedre sikkerheten under innendørs klatring.

Ved å ta Brattkort har man dokumentert at man har nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne sikre klatrere inne på en sikker måte, både på topptau og på led. For å få kortet må man også akseptere en ansvarserklæring. Veggeierne får gjennom ordningen dermed en bekreftelse på at brukerne kjenner til og har akseptert ansvarsforhold og risiko forbundet med vanlig innendørs klatring.

Du vil motta ditt nye Brattkort i posten så fort instruktøren din har godkjent registreringen.

Gjøvik klatreklubb praktiserer ikke topptaukort, da det ikke lar seg gjennomføre i Fjellhallen, som vi har som hjemmearena.

Sikring / klatrekurs

Det er nå satt opp datoer for klatrekurs/sikringskurs fremover, som gir deg en innføring trygge og anbefalte sikringsteknikker. Kursene går over to dager med tre timer hver dag, og gir en innføring i tau, seler, utstyr og innbinding, kameratsjekk, sikring på topptau, sikring på led og spesielle faremomenter ved inneklatring. Kurset gir deltagerne det nødvendige teoretiske grunnlaget for å gå opp til Brattkort-prøve.